Військові злочини вчинені під час дії правового режиму воєнного стану - Хаджинов, Андрій Володимирович (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Військові злочини є особливою категорією кримінально караних діянь, що посягають на встановлений порядок несення військової служби, військову дисципліну, а також на законні інтереси держави у сфері оборони та безпеки. Їхня суспільна небезпечність зростає в умовах воєнного стану, коли від дотримання законності, дисципліни й управлінської стабільності залежить боєздатність Збройних Сил і захист державного суверенітету.
Keywords: Тези; військові злочини; воєнний стан