Використання цифрових технологій у формуванні професійного мовлення студентів - Стежко, Світлана Орестівна; Кондратенко, Наталія Юріївна; Заболотня, Руслана Володимирівна (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Аналіз наукових джерел дає підстави стверджувати, що цифрові технології стають не лише технічним засобом, а й потужним методичним ресурсом, який сприяє активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти, розвитку їхньої професійно-мовленнєвої компетентності та формуванню комунікативної культури майбутнього фахівця. Інтеграція цифрових інструментів у навчальний процес відкриває нові можливості для практичного застосування української мови професійного спрямування, забезпечуючи гнучкість, варіативність і міждисциплінарність освітнього середовища. Ефективність формування професійного мовлення залежить від поєднання педагогічної майстерності викладача, цифрової грамотності студентів і методичної доцільності використання технологій, що уможливлює створення інноваційного освітнього простору, орієнтованого на компетентнісний розвиток особистості.
Keywords: Тези; Мультимедійні онлайн-ресурси; Цифрові технології; Дослідження