Організація навчання та впровадження сучасних роботизованих систем розмінування в умовах повномасштабної війни - Москалець, Валентин Віталійович; Стецков, Олександр Миколайович (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Навчання у сфері застосування роботизованих систем розмінування – це багатокомпонентний процес, який поєднує технічні можливості сучасної техніки з педагогічними завданнями. Українські та міжнародні машини, що вже працюють у Краматорську, на Донеччині, Херсонщині, Київщині, Харківщині, Миколаївщині, Чернігівщині та Запоріжжі, доводять: технології стають реальним інструментом збереження життя та відновлення територій. Проте їхня ефективність залежить від якісної інтеграції у навчальний процес, який поєднує теорію, практику та інноваційні рішення. Результативність розмінування визначається не лише наявністю сучасних машин, а й рівнем освітньої системи, що готує курсантів, аспірантів та викладачів до роботи в реальних умовах війни.
Keywords: Тези; Наземні системи; Безпілотники з сенсорами для виявлення мін та вибухонебезпечних предметів; Навчання; 623.4:355.43:378.147:004.896 (477)