Комунікація в межах CIMIC та STRATCOM - Кіріченко, Олександр Олексійович (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
У сучасному операційному середовищі, де військові операції часто переплітаються з цивільними справами, ефективна комунікація є критично важливою для досягнення стратегічних цілей. Ця робота досліджує роль комунікації у двох ключових сферах – цивільно-військовому співробітництві (CIMIC) та стратегічних комунікаціях (STRATCOM). Обидві концепції, хоча й мають різний фокус, значною мірою залежать від здатності передавати повідомлення, впливати на сприйняття та узгоджувати взаємодію між військовими і цивільними структурами.
Keywords: Тези; CIMIC; STRATCOM