Типові помилки під час виконання вправ зі стрільби та шляхи їх подолання - Мусійчук, В. О.; Глущенко, В. О. (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Вогнева підготовка працівників Національної поліції України є одним із ключових елементів службової діяльності, оскільки від рівня володіння зброєю залежить ефективність виконання оперативних завдань та безпека як самих поліцейських, так і громадян. Закон України «Про Національну поліцію» від 02.07.2015 року визначає, що працівники поліції мають право застосовувати вогнепальну зброю лише у визначених законом випадках та з дотриманням суворих правил безпеки . Саме тому система навчальних стрільб спрямована не лише на формування практичних навичок, але й на забезпечення їх стабільності у складних умовах, максимально наближених до реальної службової діяльності. Водночас практика показує, що під час виконання вправ зі стрільби поліцейські допускають ряд типових помилок, які знижують якість роботи та створюють потенційну небезпеку.
Keywords: Тези; вправи зі стрільби; НПУ