Особливості окремих неюрисдикційних адміністративних проваджень - Пермяков, Дмитро Сергійович (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Неюрисдикційні адміністративні провадження становлять один із основних видів адміністративних процесів, який відображає владно-розпорядчу діяльність публічної адміністрації без елементів судового чи дисциплінарного розгляду. Їхня сутність полягає у практичній реалізації повноважень держави в позитивному, організаційно-регулюючому напрямі, тобто не через вирішення спорів чи притягнення до відповідальності, а шляхом надання адміністративних послуг, видачі дозволів, проведення реєстрацій, контролю
Keywords: Тези; Неюрисдикційні адміністративні провадження