Організація територіальної оборони як складова системи національної безпеки - Савчук, Олександр Олександрович (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Національне законодавство визначає оборону України як систему політичних, економічних, військових, соціальних, правових та інших заходів, спрямованих на захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності. До цих заходів залучаються Збройні Сили України (ЗСУ), органи державного апарату та місцевого самоврядування . Сама Територіальна оборона України визначена як система загальнодержавних, військових, політичних та економічних заходів, до якої залучаються органи місцевого самоврядування.
Keywords: Тези; Територіальна оборона України