Нормативно-правове регулювання діяльності суб’єктів сектору безпеки і оборони при виконанні завдань із забезпечення державної безпеки - Палош, Н. (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Дослідження сектору безпеки і оборони потребує з’ясування ключових понять і категорій, оскільки їхнє правильне розуміння дозволяє давати цілісні теоретичні узагальнення та практичні рекомендації щодо вдосконалення функціонування відповідного правового інституту. Науковці визначають правове регулювання як основу формування стабільного правопорядку, функціонування органів і установ, здатних забезпечити захист закріплених нормами права прав та інтересів громадян і юридичних осіб. Це свідчить, що система правового регулювання є базовою складовою будь-якої держави, адже без дієвих правових механізмів неможливе впорядковане суспільне життя.
Keywords: Тези; правове регулювання; сектор безпеки і оборони