Правова адаптація системи національної безпеки до умов гібридної та тривалої війни - Кукла, Роман Олегович; Білик, Вадим Миколайович (Київський інститут Національної гвардії України, 2026)
Адаптація правової бази системи національної безпеки до гібридної війни та затяжних конфліктів є важливою складовою для захисту національного суверенітету, демократичного порядку та незалежності. Актуальними є виклики безпеці, які можна розглянути на прикладі України після збройного вторгнення російської федерації. Вони показують необхідність суттєвого перегляду традиційних організаційних моделей національної безпеки. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення економічної та інформаційної безпеки проголошується найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу
Keywords: Тези; національна безпека; гібридна війна; адаптація правової бази