Оцінка ризиків тероризму в Україні - Гриценко, Сергій Володимирович (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Тероризм у сучасному глобалізованому світі розглядається не лише як кримінально-правова категорія, а й як соціально-політичний феномен, що формує нову конфігурацію загроз для міжнародної та національної безпеки. Україна, перебуваючи у стані гібридної війни, зіткнулася з багаторівневими ризиками терористичного характеру, які поєднують традиційні форми насильницьких актів із новітніми технологіями впливу, включно з кіберзлочинністю та інформаційно-психологічними атаками.
Keywords: Тези; Тероризм