Адміністративно-правовий статус Національної поліції: розмежування повноважень з Національною гвардією України у сфері публічного порядку - Ярема, Н. І. (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Забезпечення публічної (громадської) безпеки і порядку в Україні здійснюють кілька суб’єктів сектору безпеки і оборони, серед яких центральну роль відіграє Національна поліція України (НПУ), а Національна гвардія України (НГУ) здійснює військову підтримку правоохоронних функцій у визначених законом випадках. Чітке розмежування повноважень НПУ та НГУ у сфері публічного порядку усуває дублювання та знижує ризик колізій у правозастосуванні.
Keywords: Тези; Національна поліція України; Національна гвардія України; Адміністративно-правовий статус