Підготовка особового складу з використанням методів та засобів виживання в умовах сучасних бойових дій - Шикула, Ростислав; Янішен, Андрій; Галдобін, Олександр; Мащенко, Іван (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
У сучасних умовах ведення бойових дій підготовка військовослужбовців потребує системного оновлення, що зумовлено розвитком безпілотних засобів ураження, високоточної зброї, інтенсивним застосуванням засобів радіоелектронної боротьби та зміною характеру тактичних дій противника. Комплекс методів і засобів виживання стає одним із ключових чинників збереження боєздатності особового складу, а також забезпечення ефективного застосування озброєння у динамічному бойовому середовищі.
Keywords: Тези; Комплекс методів і засобів виживання; збереження боєздатності особового складу; застосування озброєння