Оптимізація службово-бойової діяльності підрозділів сил безпеки України в умовах гібридних конфліктів - Полторак, Аліна Богданівна; Туренко, Олег Станіславович (Київський інститут Національної гвардії України, 2026)
Оптимізація службово-бойової діяльності підрозділів сил безпеки України в умовах гібридних конфліктів є одним із важливих напрямів вдосконалення національної системи безпеки. Сучасні загрози характеризуються багатовимірністю та інтеграцією традиційних воєнних дій із інформаційними, кібернетичними, економічними та психологічними чинниками впливу. Це вимагає перегляду звичних підходів до організації службово-бойової роботи та розробки інноваційних моделей реагування на виклики безпеки. Основною особливістю гібридних конфліктів є їхня непередбачуваність, асиметричність і відсутність чітких меж ведення бойових дій, що ускладнює процес прийняття управлінських рішень і ставить підвищені вимоги до адаптивності підрозділів сектору безпеки й оборони України
Keywords: Тези; службово-бойова діяльность; сили безпеки України; гібридні конфлікти