Цінності честі, обов`язку та гідності у світлі філософії воєнного стану - Мацюк, Микола Миколайович (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Цінності честі, обов’язку та гідності є ключовими філософськими категоріями, що визначають моральну основу воєнного стану. Вони забезпечують духовну єдність суспільства, легітимність дій держави, моральну силу армії та міжнародну підтримку. Честь робить боротьбу морально виправданою, обов’язок — необхідною, а гідність — людяною. Український досвід доводить: лише народ, який не втрачає цих цінностей навіть у найтемніші часи, здатний не лише перемогти агресора, а й зберегти власну ідентичність, свободу та право на майбутнє
Keywords: Тези; честь; обов’язок; гідність; філософія воєнного стану