Удосконалення комунікативної підготовки поліцейських під час базової професійної освіти - Протасов, Денис (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
У жовтні 2025 року було проведено анкетування серед 104 курсантів 2-4-го курсів навчально-наукового інституту поліцейської діяльності та навчально-наукового експертно-криміналістичного інституту Національної академії внутрішніх справ, які навчаються за спеціальністю «Право» і «Правоохоронна діяльність». Метою анкетування було виявити думку курсантів – майбутніх поліцейських щодо необхідності формування в них готовності до ефективної комунікації з різними категоріями громадян. Як показали результати опитування, здобувачі освіти в цілому задоволені рівнем комунікативної підготовки в закладі освіти, утім вважають необхідним уведення до навчального плану додаткових дисциплін, спрямованих на покращення їх комунікативних умінь і навичок, підготовку до продуктивного спілкування з різними категоріями громадян. У зв’язку з тим, що найбільша кількість курсантів серед бажаних для себе навчальних курсів подала саме дисципліну «Ефективне спілкування поліцейського»
Keywords: Тези; Курсанти; Дисципліна; Комуніувція; Поліцейські