Як ефективно передавати та отримувати інформацію під час надання домедичної допомоги. - Смірнов, Богдан; Кабіцька, Оксана (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Перша допомога часто надається у стресових ситуаціях. Час обмежений, ситуація швидко змінюється, а від дій людини може залежати її життя. У таких ситуаціях дуже важлива ефективна комунікація. Однак стрес може негативно вплинути на мислення людини, її вміння говорити та слухати, що ускладнює комунікацію. Постраждалі в стані стресу можуть відчувати біль, страх, паніку і дезорієнтацію, що може ускладнити сприйняття і передачу інформації
Keywords: Тези; ефективна комунікація; стрес; комунікація