Шляхи підвищення рівня безпеки військової діяльності в умовах правового режиму воєнного стану - Ромашко, Олег Миколайович; Romashko, Oleh; https://orcid.org/0000-0003-1601-1591 (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Досліджено проблеми безпеки військової діяльності в умовах правового режиму воєнного стану. Виявлено фрагментарність правового регулювання діяльності сил оборони, а також недостатній рівень кіберзахисту критичних об’єктів. Так само потребує вдосконалення психологічна підготовка особового складу. Установлено такі виклики безпеці військової діяльності, як гібридні війни, кібератаки, інформаційно-психологічні операції. Запропоновано напрями підвищення рівня безпеки військової діяльності, що передбачають оновлення нормативної бази, поліпшення координації, зміцнення кібероборони, модернізацію технічного оснащення, а також запровадження програм психологічної підтримки особового складу
Ways to enhance the security of military activities under the legal regime of martial law
Keywords: Стаття; воєнний стан; ризики; загрози; військовослужбовці; інформаційно-психологічні операції; безпека; кібербезпека; martial law; military activity; risks; threats; military personnel; regulatory acts; information and psychological operations; security; cybersecurity; 355.45:342.9:004.056(477)