Інформаційна етика і безпека в інформаційному просторі - Вовк В. М. (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Сучасний простір соціальної взаємодії і комунікації значною мірою визначається інформаційним простором, який представлений глобальною комп’ютерною мережею інтернет. Інтернет суттєво впливає на суспільну, соціокультурну, політичну, економічну сфери, оскільки став основною інфраструктурою соціальної комунікації (як на глобальному, так і на локальному рівнях), що спричинило низку змін в системі моральної регуляції. А це все акцентує увагу на практичній складовій нашого повсякденного життя, оскільки людина в сучасному світі має швидко приймати рішення, бути здібною прогнозувати своє майбутнє і соціальні процеси, поєднувати практичну діяльність з творчістю, бути впевненим користувачем гаджетів, уміти використовувати на благо інформаційний простір, уміти захищатися від негативних аспектів сучасних технологій.
Keywords: Тези; інформаційний простір; Homo Sedens; інформаційна етика