Особливості проведення дослідницької експлуатації речового майна в реальних умовах - Павлов, Ярослав Володимирович; Пістряк, Петро Васильович; Pavlov, Yaroslav; Pistriak, Petro (Київський інститут Національної гвардії України, 2026)
Наведено результати й особливості дослідницької експлуатації речового майна у трьох основних умовах застосування: посилена бойова підготовка, виконання службово-бойових завдань і бойових спеціальних завдань. Показано, що результати дослідницької експлуатації речового майна у зазначених умовах суттєво відрізняються від результатів дослідницьких випробувань, передбачених військовими стандартами. Для оцінювання виробів під час дослідницької експлуатації речового майна запропоновано підхід до розрахунку узагальненого середнього бала як за окремими властивостями, так і за сукупністю всіх властивостей. Обґрунтовано також застосування методу зваженого середнього бала для врахування пріоритетності бойових властивостей, що дає змогу мінімізувати вплив другорядних показників на кінцевий результат і підвищити об’єктивність експертного висновку. Запроваджено визначення понять «дослідницька експлуатація» та «додаткове речове майно».
Specific features of experimental operation of clothing and equipment under real conditions
Keywords: Стаття; дослідницька експлуатація; додаткове речове майно; дослідницькі випробування; речове майно; дослідницька група; experimental operation; additional clothing and equipment; testing; clothing and equipment; research group; 355.658:355.41