Метод розрахунку стійкості оборони ядерних установок підрозділами Національної гвардії України - Росляков, Олексій Васильович; Rosliakov, Oleksii (Київський інститут Національної гвардії України, 2026)
Розглянуто проблему забезпечення стійкості оборони ядерних установок підрозділами Національної гвардії України в умовах інтенсифікації бойових дій та обмежених ресурсів. Обґрунтовано необхідність кількісного визначення достатності сил і засобів для відбиття першої атаки противника та утримання оборони до прибуття сил підсилення. Запропоновано метод розрахунку стійкості оборони ядерної установки, який дає змогу визначати мінімально достатній ресурс оборони за двома директивними критеріями: ймовірність успішного відбиття першого бойового зіткнення і час, необхідний для збереження боєздатності підрозділу. Метод передбачає формалізовану процедуру оцінювання ресурсного забезпечення та послідовну перевірку його достатності. Отримані результати можуть бути використані для обґрунтування рішень щодо підсилення оборони, перерозподілу резервів і визначення граничних умов виконання завдань з оборони ядерних установок.
Method for calculating the stability of defense of nuclear installations by units of the National Guard of Ukraine
Keywords: Стаття; метод оцінювання; ядерна установка; стійкість оборони; ресурс оборони; алгоритм; важливий державний об’єкт; імовірність відбиття першої атаки; час утримання оборони; assessment method; nuclear installation; defense stability; defense resource; algorithm; important state facility; probability of repelling the first attack; defense holding time; 355.45:623.454