Хімічна зброя: історія, міжнародні заборони та сучасні виклики - Манжос, Олексій Олександрович; Гончаренко, Олександр Юрійович (Інститут Служби безпеки України Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, 2025)
Надзвичайно небезпечні хімічні речовини використовувалися протягом тисячоліть у війнах, конфліктах та радикальних діях терористів і диктаторів для отруєнь і страт . Хімічна зброя відноситься до зброї масового ураження, дія якої базується на застосуванні токсичних властивостей хімічних речовин . Попри міжнародні механізми з роззброєння хімічна зброя продовжує застосовуватись у сучасних воєнних конфліктах і актах терористів
Keywords: Тези; Хімічна зброя; міжнародні заборони та санкції; небезпека