Особливості розвитку сучасного стрілецького озброєння - Волошин, Данило Романович (Київський інститут Національної гвардії України, 2026)
Основними характерними рисами всього сучасного озброєння є модульність, компактність та уніфікованість набоїв. Модульність в сучасних умовах забезпечується конструктивними особливостями зброї, що дають можливість замінювати різні елементи, та наявністю на окремих елементах платформ для встановлення різного роду приладів. Компактність забезпечується компонуванням зброї (той самий булап), зменшенням довжини ствола, можливістю складання та регулювання прикладу
Keywords: Тези; стрілецьке озброєння