Інженерне забезпечення бою - Турський, Олег Юрійович; Семенов, Микола Володимирович (Киїський інститут Національної гвардії України, 2024)
Навчальний посібник складено відповідно до програми навчальної дисци пліни «Інженерна підготовка» для здобувачів вищої освіти слухачів та курсан тів, що навчаються за спеціальностями 081, 251, 253. У навчальному посібнику розглядаються питання щодо фортифікаційного обладнання районів (позицій) військ (сил), маскування військ (сил) і об’єктів, інженерної розвідки противника, місцевості та об’єктів, підривна (вибухова) справа, влаштування й утримання інженерних загороджень, обладнання і утримання переправ, загальні відомості про військові дороги та колонні шляхи, водопостачання військ. Посібник сприятиме професійній підготовці майбутніх офіцерів Національної гвардії України. Порядок викладення матеріалу дозволяє навчити курсантів фортифікаційному обладнанню районів (позицій) військ (сил), маскуванню військ (сил) і об’єктів, підривній (вибуховій) справі, улаштуванню й утриманню інженерних загороджень, обладнанню та утриманню переправ тощо.
навчальний посібник
Keywords: маскування; вибухова справа; фортифікаційне обладнання; інженерні загородження; водопостачання військ; навчальний посібник; 355.424.1:623./2/3 (076.5)