Еволюція міжнародного гуманітарного права: проблеми і перспективи на прикладі подій повномасштабного вторгнення росії в Україну - Царенко, О. М.; Чернєвська, О. О. (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Міжнародне гуманітарне право є важливою складовою міжнародної правової системи, яка регулює взаємовідносини між державами в умовах збройних конфліктів. В Україні, з огляду на агресію російської федерації та тривалий конфлікт на сході країни, питання дотримання норм міжнародного гуманітарного права набувають особливої актуальності. Захист цивільного населення, обмеження способів та засобів ведення війни, забезпечення праввійськовополонених та надання гуманітарної допомоги – всі ці аспекти набувають величезного значення у контексті сучасної війни.
Keywords: тези; Міжнародне гуманітарне право; реформування; оновленні нормативно-правової бази