Дослідження впливу CO₂- лазерного випромінювання на конструкційні матеріали безпілотних літальних апаратів - Левицький, Сергій; Мінаков, Володимир; Таранов, Віктор (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Стрімке поширення безпілотних літальних апаратів (БПЛА) у сучасних військових операціях та цивільних застосуваннях потребує розвитку нових методів протидії. Лазерні системи високої потужності стають одним з пріоритетних напрямів створення засобів ураження БПЛА завдяки високій точності, миттєвості дії та можливості вибіркового впливу. Одним із найперспективніших джерел для ураження конструкційних матеріалів БПЛА є CO₂-лазери, що працюють у середньому ІЧ-діапазоні (10,6 мкм), де полімери та композити демонструють високий коефіцієнт поглинання
Keywords: Тези; БПЛА; CO₂-лазери