Інноваційні підходи до розвитку професійної іншомовної компетентності військовослужбовців у системі освіти - Богданова, Оксана Валеріївна (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Формування професійної мовної компетентності військових фахівців потребує системного підходу, який поєднує інноваційні технології, інтерактивні методи та орієнтацію на реальні професійні завдання. Застосування сучасних цифрових ресурсів, технологій доповненої та віртуальної реальності, штучного інтелекту, гейміфікації та змішаного навчання сприяє підвищенню ефективності навчального процесу, розвитку критичного мислення, креативності та комунікативної впевненості. Розвиток професійної мовної компетентності у військовому освітньому середовищі має стратегічне значення для підготовки висококваліфікованих фахівців. Сучасні підходи й інноваційні технології дають змогу формувати не лише мовні навички, а й ключові компетентності, необхідні для ефективного виконання службових обов’язків у міжнародному контексті. Перспективним напрямом подальших досліджень є розроблення адаптивних навчальних платформ для військових навчальних закладів, інтеграція штучного інтелекту та аналізу даних у процес мовної підготовки
Keywords: Тези; Інструменти Wordwall; Цифрові платформи; CLIL — Content and Language Integrated Learning