Методика планування зосередженого вогневого удару під час планування об’єднаної вогневої підтримки у сучасних збройних конфліктах - Лихольот, Олександр Вікторович; Lykholot, Oleksandr; https://orcid.org/0000-0003-3418-9529; Головченко, Олег Володимирович; Holovchenko, Oleh; https://orcid.org/0000-0003-3715-7872; Дем’янюк, Андрій Володимирович; Demianiuk, Andrii; https://orcid.org/0000-0003-0961-4431 (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Удосконалено методику планування зосередженого вогневого удару внаслідок застосування циклу об’єднаного таргетування. Використання методології визначення центру тяжіння противника для певної вирішальної умови дає змогу виділити групу критичних об’єктів ураження, які належать до центру тяжіння, і таким чином значно підвищити ефективність зосередженого вогневого удару. Так само під час підготовки й завдавання удару завдяки вдосконаленим критеріям опису показників методології визначення пріоритетності об’єктів ураження можливо вибрати найбільш критичні об’єкти. Застосування методу нелінійного програмування «двох функцій» на фазі призначення відповідних засобів дає змогу максимально ефективно використати можливості сил і засобів об’єднаної вогневої підтримки й на етапі планування здійснити оцінювання його можливої ефективності.
Methodology for planning a concentrated fire strike when planning joint fire support in modern armed conflicts
Keywords: Стаття; об’єднана вогнева підтримка; зосереджений вогневий удар; центр тяжіння; пріоритетність об’єктів ураження; можливості; метод двох функцій; таргетування; joint fire support; concentrated fire strike; center of gravity; prioritization of targets; capabilities; two-function method; targeting.; 358.1