Оцінювання ефективності функціонування системи протиповітряної оборони угрупування Національної гвардії України в стабілізаційній операції - Доля, Сергій Володимирович (Національний університет оборони України, 2025)
У статті розглянуті особливості концепції, яка, дозволить вирішити в подальшому, актуальне наукове завдання щодо удосконалення методики оцінювання ефективності функціонування системи протиповітряної оборони військових формувань тактичного рівня Національної гвардії України в стабілізаційній операції за досвідом РУВ. Аналіз результатів проведених досліджень щодо визначення умов застосування сил і засобів (СіЗ) протиповітряної оборони (ППО) Національної гвардії України (НГУ) в ході підготовки і ведення стабілізаційної операції (СО) вказує на те, що основним напрямком пошуку є забезпечення можливостей науково-методичного апарату (НМА) щодо визначення та врахування закономірностей впливу способів виконання НГУ завдань СО, що обрані командирами, на можливості СіЗ ППО з прикриття підрозділів (об'єктів ) НГУ від ударів з повітря. Але, визначення лише частки бойових можливостей СіЗ ППО, як в існуючій методиці, недостатньо для того, щоб в подальшому, обґрунтовано побудувати систему ППО в цілому
Keywords: стаття; удосконалення методики оцінювання ефективності; система протиповітряної оборони; військові формування тактичного рівня Національної гвардії України