Поняття торгівлі людьми як міжнародного злочину в умовах війни - Полуніна, Лілія Валентинівна; Polunina, Lilia; Конопля, Владислав Віталійович; Konoplia, Vladyslav; Крук, Святослав Віталійович; Kruk, Sviatoslav (Видавничий дім "Інтернаука", 2025)
Вступ. Проблема такого явища, як торгівля людьми є надзвичайно важливою для людства на всіх етапах його розвитку і боротьба з ним, як ніколи є актуальною. Торгівля людьми може відбуватися як на місцевому, так і на міжнародному рівні, перетинаючи кордони та використовуючи різні маршрути. Жертви цього злочину часто стикаються з серйозними соціальними та психологічними проблемами, такими як травми, зниження самооцінки, тривога, депресія та посттравматичний стресовий розлад. Вона призводить до втрати продуктивності, погіршує економічний розвиток. Така ситуація підриває соціальну стабільність у країні, порушує основоположні права людини, зокрема право на життя, свободу і безпеку, а також право на приватне життя і свободу вибору. Соціальні проблеми, такі як безробіття, відсутність доступу до освіти та охорони здоров'я, низький рівень життя та дискримінація за ознакою статі чи етнічної приналежності, можуть зробити людей більш вразливими до експлуатації. Війни, внутрішні збройні конфлікти та політична нестабільність можуть призвести до розпорошення людей, що робить їх більш вразливими до експлуатації.
The concept of trafficking as an international crime in the context of war
Keywords: Стаття; торгівля людьми; кримінальне правопорушення; міжнародний злочин; форми торгівлі людьми; human trafficking, criminal offence, international crime, forms of human trafficking.