Адаптація стандартів НАТО та ЄС у сфері охорони державної таємниці - Анашкіна-Вітченко, А. А. (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Адаптація стандартів НАТО та ЄС у сфері охорони державної таємниці передбачає приведення українського законодавства, інституційних механізмів і технічних рішень у відповідність до міжнародних норм. Такий процес забезпечує сумісність систем секретності, полегшує координацію у спільних операціях і підвищує рівень довіри між державами-партнерами. Одночасно він сприяє посиленню кіберзахисту, мінімізації ризиків витоку інформації та формуванню єдиного безпекового простору
Keywords: Тези; Адаптація стандартів НАТО та ЄС; охорона державної таємниці; забезпечення національної безпеки