Роль міжнародного права у формуванні національної політики кіберзахисту: між створенням норм і стратегічною двозначністю - Наконечна, І.; Бондаренко, С. (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Сучасний геополітичний і технологічний ландшафт підняв кіберпростір до сфери стратегічного значення, порівнянної за вагою з землею, морем, повітрям і космічним простором. У цьому контексті роль міжнародного права у формуванні національної політики кіберзахисту постає не лише як питання правової теорії, але й як актуальне питання національної безпеки та міжнародної стабільності. Незважаючи на швидке поширення фінансованих державою кібероперацій, критичної вразливості інфраструктури та сценаріїв гібридних конфліктів, які розгортаються в цифровому середовищі, міжнародна правова система залишається викликом через sui generis характер кіберпростору
Keywords: Тези; кіберзахист; роль міжнародного права; національна політика