Особливості кримінальної відповідальності за військові кримінальні правопорушення, вчинені в період воєнного стану - Градецький, Андрій Вікторович; Данилевський, Андрій Олександрович; Толстоносов, Димитрій Юрійович; Gradetskyi, Andrii; Danylevskyi, Andrii; Tolstonosov, Dymytrii (Київський інститут Національної гвардії України, 2024)
На підставі аналізу чинного законодавства, наукової літератури досліджено особливості кримінальної відповідальності за військові кримінальні правопорушення, вчинені в період воєнного стану. Це дало можливість сформулювати пропозиції змін до чинного законодавства. Визначено, що відсутність системного підходу у питанні використання такої кваліфікуючої ознаки як вчинення діяння в умовах воєнного стану призвела до порушення принципу справедливості, дисбалансу систему заходів кримінально-правового впливу на вчинення кримінальних правопорушень.
Features of criminal responsibility for military criminal offenses committed during the period of martial state
Keywords: військові кримінальні правопорушення; воєнний стан; кримінальна відповідальність; стаття; military criminal offenses; martial law; criminal liability