Застосування штучного інтелекту для виявлення фішингових атак у захищених мережах державних органів - Гончар, Сергій Вікторович; Крапивний, Ілля Сергійович (Київський інститут Національної гвардії України, 2026)
Застосування штучного інтелекту для виявлення фішингових атак у захищених мережах державних органів є перспективним і необхідним напрямом розвитку системи кібербезпеки України. Комплексне використання технологій NLP, машинного навчання та комп'ютерного зору забезпечує суттєво вищий рівень виявлення загроз порівняно з традиційними методами, що є критично важливим в умовах постійного вдосконалення тактик кіберзловмисників. Впровадження відповідних рішень потребує системного підходу, що охоплює технологічну, організаційну та кадрову складові, а також тісну міжнародну співпрацю у сфері обміну даними про кіберзагрози.
Keywords: Тези; фішинг; NLP; штучний інтелект; система кібербезпеки України