Використання безпілотних систем як елементу підвищення точності і дальності ураження цілей сучасними артилерійськими комплексами - Гашенко, Сергій; Коробка, Данило (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Сьогодні – це війна нового типу, а саме війна безпілотних літальних апаратів. У сучасних умовах ведення бойових дій роль технологій і новітніх засобів озброєння набирає особливого значення. Безпілотні системи стали одним із ключових інструментів, які дозволяють суттєво підвищити ефективність застосування артилерійських комплексів. Їхнє використання кардинально змінює підходи до ведення війни, особливо в контексті збройного конфлікту, який наразі відбувається в Україні у протистоянні з росією. Впровадження безпілотних технологій дозволяє не лише збільшити точність вогню, а й розширити зони ураження цілей, що має вирішальне значення для успішного виконання бойових завдань
Keywords: Тези; безпілотні літальні апарати; артилерійські підрозділи