Організація виконання завдань мобільними вогневими групами з захисту об'єктів критичної інфраструктури. Основні прийоми і способи дій під час виявлення засобів повітряного нападу - Онопрієнко, Олександр (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
З початку повномаштабного вторгнення російської федерації на територію України сили сектору безпеки та оборони до складу яких входить і Національна гвардія України забезпечили проведення оборонної операції з відсічі агресії російської федерації. На протязі 1192 діб сили оборони України здійснюють опір переважаючим силам противника та наносять йому максимальних втрат унеможливлюючи захоплення територій нашої держави. З огляду на обмеженість засобів протиповітряної оборони (ППО), зокрема збройних систем, які здатні перехоплювати та знищувати засоби повітряного нападу, виникає необхідність у застосуванні альтернативних тактичних рішень для забезпечення безпеки військових об’єктів, і захисту об'єктів критичної інфраструктури та цивільного. Одним із таких заходів є використання мобільних вогневих груп, які функціонують у рамках системи мобільної оборони та мають здатність швидко реагувати на появу ворожих цілей
Keywords: Національна гвардія України; Тези; зенітно-ракетні комплекси; Мобільні вогневі групи