Людина у системі безпеки: антропологічний вимір безпекознавства - Панченко, Валентин Олександрович (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Сутнісною ознакою систем безпеки є їх антропоорієнтованість, оскільки вони, так чи інакше створювались для захисту і забезпечення добробуту людини як центрального суб'єкта. У антропологічному контексті безпека розглядається не лише як технічний або інституційний феномен, а як біо-культурний процес, де людина активно конструює умови для виживання, стабільності та задоволення базових потреб
Keywords: Тези; безпекознавство; антропологічний вимір; воєнне служіння