Використання засобів аерозольного маскування на броньованій техніці - Манжос, Олексій Олександрович (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Аерозольне маскування є невід’ємним елементом захисту бронетехніки в умовах сучасних високотехнологічних бойових дій. Воно забезпечує зниження помітності, сприяє зриву наведення вогневих засобів противника та підвищення живучості екіпажів броньованих автомобілів та підрозділів. Розвиток багатоспектральних аерозолів, роботизованих та автоматизованих систем постановки завіс є ключовими напрямами підвищення ефективності РХБ захисту в майбутньому.
Keywords: Тези; АЗМ; РХБ-захист; Димові гранатометні комплекси; Бортові аерозольні генератори; Автономні переносні генератори; Інтегровані елементи активного захисту; 614.89