Забезпечення громадської безпеки підрозділами Національної гвардії України - Толстоносов, Димитрій Юрійович; Tolstonosov, Dymytrii; Кобзар, Олександр Федорович; Kobzar, Oleksandr; Комісаров, Олександр Геннадійович; Komisarov, Oleksandr; Сидорчук, Вікторія Павлівна; Sydorchuk, Viktorija (Київський інститут Національної гвардії України, 2023)
Монографію присвячено всебічному дослідженню забезпечення громадської безпеки підрозділами Національної гвардії України. Досліджено основні положення діяльності Національної гвардії України по забезпеченню громадської безпеки. Розкрито сутність та зміст громадської безпеки та порядку, а також історичний аспект становлення Національної гвардії України. Зазначено нормативне регулювання забезпечення громадської безпеки. Визначено організаційні засади забезпечення громадської безпеки підрозділами Національної гвардії України. Досліджено сутність та зміст формування та функціонування підрозділів Національної гвардії України, особливості службово-бойової підготовки військовослужбовців, а також особливості взаємодії з іншими суб’єктами забезпечення громадської безпеки. Запропоновано шляхи вдосконалення організаційно-правових засад забезпечення громадської безпеки підрозділами Національної гвардії України. Досліджено можливості впровадження зарубіжного досвіду забезпечення громадської безпеки підрозділами, аналогічними до Національної гвардії України. Для викладачів вищих навчальних закладів, науковців, аспірантів (ад’юнктів), курсантів і студентів, працівників правоохоронних органів та формувань з правоохоронними функціями.
Keywords: адміністративно-правове регулювання; адміністративне законодавство; гвардія; громадський порядок; громадська безпека; забезпечення громадського порядку; Національна гвардія; монографія; 342.9:351.743