Аналіз сучасного стану та напрямків розвитку спроможностей суб'єктів сектору безпеки і оборони України - Чорненький, Володимир; Терещенко, Олексій; Зайко, Віктор (Київський інститут Національної гвардії України, 2025)
Упродовж останніх років сектор безпеки і оборони України зазнав суттєвих змін, що обумовлено насамперед масштабною військовою агресією проти нашої держави. В умовах повномасштабної війни постало нагальне завдання — не лише зберегти функціональність ключових нових викликів та ефективну трансформацію відповідно до сучасних потреб. Цей сектор охоплює органи військового управління, оборонні сили, сили безпеки, розвідувальні та спеціальні служби, а також інші державні органи, чия діяльність безпосередньо або опосередковано спрямована на забезпечення національної безпеки.
Keywords: Тези; сектор безпеки і оборони України; адаптація; впровадження цифрових технологій